Look & Learns

Tijdens de FNV MOOIDag kun je interessante Masterclasses en Look & Learns volgen uit jouw vakgebied. Er is volop keus uit diverse Masterclasses en Look & Learns om je als vakspecialist verder te kunnen ontwikkelen.

Lees hieronder meer over de Masterclasses en Look & Learns die je kan volgen op de FNV MOOIDag 2019. Tijdens deze Masterclasses en Look & Learns maak je in 45-60 minuten kennis met de laatste trends, interessante vaktechnieken en boeiende onderwerpen. Wil je na deze 45-60 minuten meer leren en ook zelf aan de slag? Schrijf je dan daarna in voor de aansluitende cursus via de MOOI Academie, dit kan zowel op de FNV MOOIDag zelf als later op www.inschrijvenbijfnvmooi.nl/mooiacademie. MOOI als je je blijft ontwikkelen!

Masterclass Visagie
Door Mari van de Ven
Mari van de Ven is de bekendste make up artist en hairstylist en kapper van Nederland. Al meer dan 25 jaar voert hij met passie en liefde zijn vakmanschap uit. Het begon allemaal in een salon in Brabant. Hier startte Mari zijn droom. Hij wilde zijn creativiteit delen met heel de wereld. Tijdens de MOOIDag verzorgt Mari van de Ven een masterclass, waarbij hij een make-over geeft op het podium geënt op deze tijd. Kijk mee en leer van de meester hoe je een vrouw omturnt naar een moderne verschijning. Mari vertelt over de technieken en trends van nu op het vlak van make-up.

Masterclass haarstyling
Door Mari van de Ven
Mari van de Ven is de bekendste make up artist en hairstylist en kapper van Nederland. Al meer dan 25 jaar voert hij met passie en liefde zijn vakmanschap uit. Het begon allemaal in een salon in Brabant. Hier startte Mari zijn droom. Hij wilde zijn creativiteit delen met heel de wereld. Tijdens de MOOIDag verzorgt Mari van de Ven een masterclass, waarbij hij een haarstyling make-over geeft op het podium geënt op deze tijd. Kijk mee en leer van de meester hoe je een vrouw omturnt naar een moderne verschijning. Mari vertelt over de technieken en trends van nu op het vlak van haarstyling.

Vervolgcursus Haaratelier
Door Mari van de Ven
De vervolgcursus van Mari van de Ven vindt plaats in zijn salon Het Haaratelier, waarbij je zelf met je model aan de slag gaat. Mari bespreekt alle nieuwe trends op het vlak van haar en make-up, je kunt hem alles vragen over technieken, looks en je gaat zelf aan de slag.

Masterclass Hairweaving Specialist by YellSL:
Door Marielle Bastiaansen (één uur)
Haardeskundige en voormalig tv-kapper Marielle Bastiaansen runt sinds jaren haar unieke hairweaving studio in Breda. Bij YellSL Hairweaving Studio draait alles om haarvermeerdering of haarverlenging bij dunner wordend haar of haarverlies. Het is tevens de eerste hairweaving salon die onlangs contracten heeft gesloten met zorgverzekeraars voor vergoedingen op medische basis. Hairweaving is een specialisme dat enorm in opkomst is geeft Marielle Bastiaansen aan. Het is echt een beroep van de toekomst. Voor kappers is het interessant om daar tijdig op in te spelen. Het Djarling Hair wordt met 100% handwerk in het haar aangebracht, zonder gebruik te maken van lijm of chemicaliën. Volgens YellSL is de techniek daarom heel geschikt voor het Hollandse, soms kwetsbare haar. En wat ook zo fijn is: je ziet het niet. Het extra haar versmelt echt met het eigen haar. Het is daarom de ideale methode om het haar langer of voller te maken. Er wordt om te beginnen een heel fijn vlechtje gemaakt, dicht op de hoofdhuid. Het haar wordt met naald en draad aan het vlechtje bevestigd, tijdens de masterclass laat het YellSL team zien op modellen hoe deze weaving geplaatst wordt en wat de mogelijkheden zijn van deze unieke techniek.

Vervolgcursus Hairweaving specialist
Door Marielle Bastiaansen
OPLEIDING HAIRWEAVING SPECIALIST NAJAAR 2019:
Om klanten topkwaliteit te garanderen, moet je alles weten over het product waar je mee werkt en over de techniek. YellSL verzorgt daarom een opleiding op een persoonlijke en zeer praktijkgerichte manier. Marielle Bastiaansen en haar team behandelen alle aspecten van hairweaving. Het allerbelangrijkste onderdeel vormt uiteraard de techniek. Iedere cursist leert alle ins en outs om de meest veilige methode van haarvermeerdering en verlenging perfect onder de knie te krijgen.

DJARLING PROFESSIONAL:
Wie de training succesvol afrondt, mag zich gecertificeerd Djarling Professional noemen. Toch nog extra vragen en advies nodig?

Dat is geen probleem, want tijdens de maandelijkse, kosteloze terugkomdagen worden alle vragen beantwoord en worden allerlei bruikbare tips gegeven om nóg meer uit deze extra service te halen. Extra trainen of een model meenemen is tijdens deze bijeenkomsten ook mogelijk.

DIRECT AAN DE SLAG:
Wie de opleiding volgt, kan direct aan de slag. De opleiding wordt namelijk aangeboden in combinatie met een startpakket. Elke cursist kiest na de cursusdag zelf Djarling Hair uit in diverse kleuren en ontvangt de bijbehorende benodigdheden. Op die manier is het mogelijk direct in de praktijk te brengen wat je geleerd hebt.

OPLEIDINGSDAG:
Training verzorgt door Marielle Bastiaansen en haar team.

TERUGKOMDAG:
Op deze vaste middagen ben je welkom en kan je al je vragen stellen, met elkaar ervaringen uitwisselen, een model meebrengen of extra trainen op bepaalde onderwerpen.

LOCATIE OPLEIDING:
YellSL Hairweaving Studio, Gageldonkseweg 16, Breda, Nederland

Masterclass boekhoudcursus
Door Mary de Haard

Overweeg (of ben) jij zzp’er te worden en wil jij meer grip krijgen op je financiële administratie en leren hoe je gemakkelijk en inzichtelijk zelf je boekhouding kunt voeren? Tijdens deze masterclass leert Mary de Haard je alles over de mogelijkheden die het FNV MOOI Boekhoudprogramma je biedt zodat jij een goede keus kan maken of jij verder wilt met dit boekhoudprogramma.

Vervolgcursus boekhouden
Wil jij meer grip krijgen op je financiële administratie en leren hoe je gemakkelijk en inzichtelijk zelf je boekhouding kunt voeren? Schrijf je dan in voor de vervolg cursus boekhouden en leer werken met het FNV MOOI Boekhoudprogramma en ga daarna zelf aan de slag met je financiële administratie.

“KRIJG TOCH ALLEMAAL DE KLEUREN”
Hoe je krachtig uit de verf komt!
Door Jannie Boer (Kijk op kleur)
In deze interactieve Look & Learn word je meegenomen in de wonderlijke wereld van KLEUR.
Hoe kun je de juiste Kleuren inzetten om jouw unieke Kracht te laten zien?
De Kleuren die je draagt en die je wel of niet leuk vindt zeggen meer dan je denkt.
Hoe kan het dat we iemand die in het lichtroze gekleed is geen geweld aan kunnen doen?
Waarom dragen de piloten in een vliegtuig allemaal een blauw pak? Omdat het zo hoort? Omdat we dat gewend zijn?
Hoe zou het zijn wanneer jij ziet dat ze in oranje gekleed in de cockpit zitten? Wat zou jij dan denken?
De Taal van Kleur is een hele bijzondere die we allemaal kunnen leren “spreken”.
Wat kun jij doen om kleuren voor je te laten werken, zodat je krachtig uit de verf komt?
Tijdens deze Look & Learn leer je wat jouw lievelingskleur over je zegt en wat je uitstraalt met de kleuren die je draagt.
Ben jij ook nieuwsgierig en wil jij meer Kleur in je leven? Dan ontmoet Jannie je graag in KLEUR.

‘’Bruidsmake-up: de do’s & don’ts’’
Door Sandra van Uffelen (Sandra van Uffelen Visagie en Haarstyling)
Je klant gaat trouwen en vraagt jou om haar bruidsmake-up en haar te doen. Een bruid, en dus haar bruidsmake-up en haar, staat de hele dag in de belangstelling, wordt honderden keren gefotografeerd en ze wil zich dus tot ‘s avonds laat prachtig voelen. Dat is best een verantwoordelijkheid. Bruiden zijn kritisch en hebben meestal een duidelijk idee van wat ze willen. Hoe zorg je ervoor dat je bruid zichzelf op haar allermooist voelt met een make-up en haarstijl die helemaal bij haar past? En dat haar make-up de hele dag houdt? Sandra van Uffelen legt in deze Look & Learn stapsgewijs uit welke producten je gebruikt, waar je op let en hoe je bruid 100% tevreden kunt laten vertrekken.

Look & Learn 1: ‘’Oosterse Beauty Secrets’’
Door Mieke Roovers (Top Life)

De eeuwenoude zoektocht van het Oosten naar onsterfelijkheid heeft ons een schat aan beauty geheimen voor verjonging nagelaten. Innerlijke alchemie was belangrijk voor het voorkomen van ziekte d.m.v. het in balans houden van je innerlijke energie.

Mieke Roovers onthult je in de Look & Learn Zen beauty deze Oosterse beauty secrets. Deze geheimen kunnen toegepast worden in onze huidige westerse lifestyle. Met deze kennis kan je bijdragen aan preventie in gezondheid en krijgen je behandelingen een diep ontspannende werking wat bijdraagt aan de schoonheid van binnen uit en een mooie uitstraling.

Look&Learn 2: ‘’Oosterse ontspanningsmassage’’
Door Mieke Roovers (Top Life)

Zeventig procent van de huisartsbezoeken gaan over stress gerelateerde klachten. Stress ontstaat omdat we de eisen die onze prestatiegerichte maatschappij oplegt niet aankunnen. Stress slaat zich als eerste op in nek, schouders en rug. Tijdens deze Look & Learn laat Mieke Roovers zien hoe je d.m.v. de Oosterse ontspanningsmassage deze opgeslagen stress en energieblokkades in het lichaam oplost en zo preventief te werk gaat om verdere gezondheidsklachten te voorkomen.

Oosterse Ontspanningsmassage is een onderdeel van de CCM en werkt op 3 verschillende niveaus. De bloedcirculatie, lymfevaten stelsel, maar ook op het even zo belangrijke energetische meridianenstelsel met de acupunctuurpunten. Er wordt gemasseerd op fysiek en energetisch niveau waardoor de massage een diepere therapeutische werking heeft.

‘’New hairstories to be told : Toekomstbestendig’’
Door Richard Bindels (Chapter Green)
Tijdens deze Look & Learn gaat Richard Bindels de kansen en bedreiging in de duurzame kappersonderneming toelichten. Hoe kan dit veiliger, gezonder en bewuster. In deze Look & Learn gaat gekeken worden naar hoe toekomst bestendig jouw kappersbedrijf is. Chapter Green vindt het belangrijk de kapper te informeren dat er meerdere mogelijkheden zijn om met minder gezondheidsrisico’s dit MOOIe vak uit te voeren.

‘’Have you been candied yet? Ontharen met xylitolpasta’s.’’
Door Ilse Elbers (Scandinavian Skin Candy)
Scandinavian Skin Candy is een professioneel, met xylitol verrijkt sugaring merk uit Finland. Candying is gemakkelijk, veilig en leuk!

Pijnlijk, irritatie? Zeker niet! Scandinavian Skin Candy behandelt je huid met liefde en zorgt voor een heerlijke zachte en zoete huid na Candying!

De pasta’s van Scandinavian Skin Candy zijn 100% natuurlijk en bevatten xylitol (gepatenteerde formule), een ingrediënt die ervoor zorgt dat de pasta’s effectiever, hydraterend, hygiënisch en beter hanteerbaar zijn.

Tijdens de Look & Learn van Skin Candy vertelt Ilse je alles over het ontharen met xylitolpasta’s en de verschillen t.o.v harsen. Daarnaast laten ze je natuurlijk ook zien hoe de behandeling in zijn werk gaat.

‘’Hygiëne in de salon & medisch CE keurmerk voor apparatuur.’’
Door Karolien van der Scheer (CT International)
Tijdens deze Look & Learn zal het onderwerp hygiëne in de salon & medisch CE keurmerk voor apparatuur in de uiterlijke verzorgingsbranche uitgebreid uitgelegd worden door Karolien van der Scheer. Dit is een heel belangrijk aspect omdat de hygiëne regels erg belangrijk zijn. Dit is een onderwerp voor pedicure’s maar ook voor schoonheidssalons die al dan niet aan voetverzorging doen of aan laser behandelingen e.d. Elke salon die werkt met apparatuur voor een diagnose of verbetering van medisch gerelateerde problematiek heeft hier nu en in de toekomst mee te maken. CT International heeft zich hier al langere tijd heel erg in verdiept en zal dit allemaal toelichten tijdens deze Look & Learn.

‘’Trendy Nailart met Colordrops’’
Door Nataliya Kornyeyeva (Korneliya Nailart Design)
Tijdens deze Look & Learn laat Nataliya Kornyeyeva zien hoe je makkelijk snelle nailart met Colordrops maakt. Met dit unieke product maak je in een handomdraai de mooiste edelstenen, fraaie aquarel handpainting, sierlijke bloemen en stoere dierenprints.

‘’Nagelstyling bij perfectie in styleren’’
Door Fiona Bouwknegt
Leer hoe jij een perfecte kunstnagel applicatie maakt met Liquid & Powder.
Leer styleren met je penseel en niet met de vijl. Hoe is een goede kunstnagel opgebouwd en wat zijn de elementen van design.

‘’ULTRATONE ULTRALIFT® en de techniek van de vergeten huidlagen’’
Door Koen Welsch
De UltraLift behandelt huidlagen die vaak bij huid verbeterende behandelingen vergeten worden, namelijk de SMAS-laag en de gelaatsspieren, terwijl eveneens wordt gewerkt op celenergie, lymfedrainage, collageen en aanmaak van elastine. Meeste huid verbeterende behandelingen met of zonder apparatuur verwonden de huid om een genezingsproces op gang te brengen. UltraLift verwondt de huid niet maar imiteert en stimuleert de biologische processen van de huid door middel van biostimualatie.