Waar?

Ieder jaar weer wordt de FNV MOOIDag georganiseerd op een bijzondere, verrassende en MOOIe locatie. Omdat wij dit jaar ons jubileum vieren wilden wij dit doen in het hart van het land en tevens de vestigingsstad van FNV MOOI, Utrecht. Dit jaar zijn wij welkom bij Het Spoorwegmuseum!

Deze tiende editie van de FNV MOOIDag vieren wij op een historische locatie. Het Spoorwegmuseum. Dit speelse museum is gevestigd in het voormalige Maliebaanstation en ligt op loopafstand van de binnenstad. Het museum heeft een grote collectie van historische treinen en je leert er alles over de 175 jaar oude treingeschiedenis.

Het Spoorwegmuseum werd opgericht in 1927, de tijd dat men besefte dat het behoud van oud spoorwegmateriaal van groot historisch belang is. Het museum is gevestigd in het oude Maliebaanstation, een prachtig pand dat volledig is opgeknapt in oude stijl. Wanneer je het pand betreedt zie je dan ook ouderwetse kroonluchters aan het plafond hangen, de wachtkamers voor de 1e en 2e klas en de oude loketten waar je nu je toegangskaartje voor het museum kan kopen. Deze jubileum editie stelt Het Spoorwegmuseum zijn deuren open aan de FNV MOOIDag.

Het Spoorwegmuseum
Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht

Je kunt met de trein vanaf Utrecht CS naar Utrecht Maliebaan station, dan stap je midden in het museum uit. De trein naar Het Spoorwegmuseum vertrekt om 09:31 vanaf perron 4 op Utrecht Centraal. Wees op tijd! Voor deze pendeltrein ontvang je van ons bij de online nieuwsbrief met de laatste informatie (paar dagen voor de FNV MOOIDag) een ticket welke je kunt gebruiken om GRATIS vanaf Utrecht CS naar Utrecht Maliebaan station te reizen. Dit bijgesloten ticket kan je gebruiken om het station van Utrecht Centraal binnen te komen ALS je voor de rest geen rit met de trein aflegt. Voor degenen die wel al met de trein zijn kunnen bij hét uitcheckpaaltje van de NS die op perron 4 staat uitchecken en betalen zo niks voor de rit naar Het Spoorwegmuseum.

Je kunt ook met buslijn 8  richting Wilhelminapark vanaf Utrecht CS. Uitstappen bij halte Maliebaan. Of bus 7, 28, 50, 18, 77 naar halte Stadsschouwburg, van daar is het 10 minuten lopen. Te voet vanaf Utrecht CS kan ook. De locatie ligt op ongeveer 20-25 minuten loopafstand van Centraal Station Utrecht.

Kom je toch met de auto? Dan kun je gratis parkeren bij de locatie. LET OP: er zijn een beperkt aantal plaatsen, daarom verzoeken wij jullie vriendelijk om gebruik te maken van de trein die naar het museum rijdt!

https://www.spoorwegmuseum.nl/

Bekijk routebeschrijving